Gå direkt till innehåll
Saint Laurent från Synoptik, 2.898 kr
Saint Laurent från Synoptik, 2.898 kr

Pressmeddelande -

Vågat, överdådigt och hållbart för höstens bågar – Synoptiks glasögonstylist guidar oss genom säsongens nyheter

Glasögontrenden i höst och vinter är tydlig, den är orädd och djärv. Och den kommer i många olika skepnader allt från glitter och glamour till bambu, trä och återvunnen plast. Formerna är många och allt handlar om att våga synas och sticka ut. Paulina Håkansson, diplomerad glasögonstylist på Synoptik, visar tre stora trender som är helt rätt i höst.

– Höstens och vinterns trender handlar i mångt och mycket om att synas, visa djärvhet och självsäkerhet. Vi behöver det efter den här våren och sommaren. Det orädda i trenderna är tydligt och inspirerande, alla på sitt sätt. Här blandas glittrande metalliska toner, stilrena linjer med överdimensionerade fjärilsformer. Vi ser också en poetisk stil som inspireras av vintage, säger Paulina Håkansson, glasögonstylist på Synoptik.

Kraftfulla klassiker

Klassiska siluetter som cat eye, wayfare eller butterfly har den här hösten fått nya inslag med en twist. Bågarna ska vara mörka och markerade i svart eller i härligt rökiga sköldpaddstoner och gärna överdimensionerade med gulddetaljer.

Softly Vintage

70-talstrenden står sig fortsatt stark. Avslappnad men elegant. Det sammanfattar den poetiska vintagetrenden. Den dämpade färgpaletten med rosé, grönt och blekt lika, omfamnar 70-talet på ett härligt sätt. Våga ta ut svängarna med alla olika former som erbjuds, allt från sexkantiga metallbågar till genomskinliga acetatbågar.

Kära moder jord

Välj hållbart och gör det med stil. Material som bambu, trä och återvunnen plast gör att hållbart och trend går hand i hand i höst. Materialen talar för sig själva och färgerna speglar naturens olika nyanser med allt från varma sköldpaddsmönster till sköra gröna toner. Ett medvetet och trendigt val där bågarna gärna får vara djärvt fyrkantiga eller klassiskt runda.

Nyhet hos Synoptik

Synoptik utökar under hösten sitt bågsortiment med Ralph Lauren och POLO Ralph Lauren. Kollektionen bjuder på såväl klassiska och sofistikerade bågar som mer vågade bågar för både män och kvinnor.

För mer information:
Paulina Håkansson, glasögonstylist och butikschef, Synoptik, tfn: +46 (0)8-23 23 60

Bilder för fri publicering kontakta:
Anders Ekhammar, tfn: +46 (0)707 46 25 79, e-post: anders.ekhammar@perspective.se 

Ämnen


Synoptik etablerades i Sverige 1991 och är idag med över 140 butiker och en omsättning över 1.2 miljarder en av landets ledande aktörer inom optik. Genom att erbjuda kvalitetsoptik som alla kan ha råd med ska Synoptik bli Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks därför en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7.000 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se synoptik.se.

Kontakter

Roland Olsson

Roland Olsson

Presskontakt Verkställande direktör +46 (0)8-626 19 00
Marielle Wernoltz

Marielle Wernoltz

Presskontakt Marketing Manager +46 (0)8-626 19 30