Gå direkt till innehåll
Taxi Göteborg fortsatt ensamma om  att syncertifiera samtliga förare

Pressmeddelande -

Taxi Göteborg fortsatt ensamma om att syncertifiera samtliga förare

– Det känns självklart att Synoptik ska fortsätta syncertifiera våra förare. Vi har ett stort ansvar som medtrafikanter ute i trafiken, men också ett ansvar för våra kunder. Att vi, tillsammans med ett par systerbolag, fortfarande är ensamma bland svenska taxibolag med att regelbundet testa synen är verkligen oroväckande. Naturligtvis borde det vara lagstadgat att regelbundet testa synen på alla i trafiken, men när lagen inte finns är det enkelt att göra det själv, säger Martin Lund driftchef på Taxi Göteborg.

Med cirka 1300 förare som utför över 150 000 kundresor varje månad är Taxi Göteborg det största taxibolaget i Västsverige. För att vara förare hos Taxi Göteborg krävs det bland annat en godkänd vandelsprövning och att man genomgått Taxi Göteborgs förarutbildning. Sedan fyra år tillbaka krävs det även att man har en fullgod trafiksäker syn.

– Det handlar om trafiksäkerhet. Våra förare ska vara en förebild i trafiken och utföra våra resor på ett tryggt och bra sätt. Synen är ett mycket viktigt sinne i trafiken och därför tycker vi att det är en förutsättning för vår verksamhet att samtliga förare ser bra, säger Martin Lund.

Synoptik genomför årligen tillsammans med Bilprovningen Synbesiktningen, en undersökning som visar hur bilister i Sverige ser och deras attityd till att se och synas i trafiken. Den visar bland annat att över 700000 bilister kör med olaglig syn. En alarmerande siffra som skulle sjunka om Sverige, likt många andra EU-länder, lagstadgade om syntest vid körkortsförnyelse. Något som Taxi Göteborg alltså redan kräver av samtliga sina förare.

– Att göra en syncertifiering är en snabb och enkel process. De förare som inte har en trafiksäker syn får genomgå en fullgod synundersökning och hjälp att prova ut rätt synhjälpmedel. Det gläder oss att Taxi Göteborg tar trafiksäkerhet och synen på allvar och att vi för fjärde året nu syncertifierar deras samtliga förare, säger Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör på Synoptik.

För mer information:
Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör Synoptik, tfn: +46 (0)73-523 40 22, e-post: lfe@synoptik.se
Martin Lund, driftchef på Taxi Göteborg, tfn: +46 (0)31-65 15 02, e-post: martin.lund@taxigoteborg.se
Linus Fransson Mörk, presskontakt Synoptik, bilder för fri publicering, tfn +46 (0)72-722 16 34, e-post: linus.fransson.mork@perspective.se

Ämnen


Synoptik etablerades i Sverige 1991 och är idag med över 140 butiker och en omsättning över 1.2 miljarder en av landets ledande aktörer inom optik. Genom att erbjuda kvalitetsoptik som alla kan ha råd med ska Synoptik bli Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks därför en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7.000 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se synoptik.se.

Kontakter

Roland Olsson

Roland Olsson

Presskontakt Verkställande direktör +46 (0)8-626 19 00
Marielle Wernoltz

Marielle Wernoltz

Presskontakt Marketing Manager +46 (0)8-626 19 30