Gå direkt till innehåll
Helena Lundfelt, HR-chef på Synoptik och Johanna Skagerling, HR Business Parter, Synoptik.
Helena Lundfelt, HR-chef på Synoptik och Johanna Skagerling, HR Business Parter, Synoptik.

Pressmeddelande -

Synoptik fortsätter satsa på att utveckla medarbetarna och utsågs igen till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Great Place to Work har utsett Synoptik till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Synoptik arbetar målmedvetet med att skapabästa möjligaarbetsplats ochen miljö där medarbetarna ständigt får möjligheten att utvecklas. För andra året i rad har man utsetts till en av de allra bästa arbetsplatserna i Sverige, ett direkt resultat av medarbetares upplevelse och betyg av företaget.

– Medarbetare som trivs, utvecklas och har roligt på sin arbetsplats är helt avgörande för att vi ska kunna leverera den service som våra kunder förväntar sig. Det krävs både investeringar och tid för att skapa ett högt engagemang och en trevlig arbetsplatskultur, men det är det värt. Vi satsar bland annat mycket på att öka den kliniska kompetensen inom ögonhälsa genom hela organisationen. Att få utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplats är ett fantastiskt bevis på att vi har lyckats, säger Roland Olsson, vd Synoptik.

Under de senaste åren har Synoptik växt kraftigt samtidigt som branschen i stort haft en blygsam utveckling, viket resulterat i en ökning av marknadsandelen med över 50 procent. En av hörnstenarna i framgången har varit medarbetarna.
– Det är alltid en spännande utmaning när en organisation växer. Då är det viktigt att vara en attraktiv arbetsplats dit människor söker sig. Genom att lägga stor energi på kompetensutveckling, och att se och uppmärksamma allas insats så blir vi en attraktiv arbetsplats där medarbetarna får möjlighet att lyckas och växa, säger Helena Lundenfelt HR-chef på Synoptik.

Utifrån Great Place to Work är definitionen på en bra arbetsplats:
”En utmärkt arbetsplats karaktäriseras av att man känner förtroende för chefer och ledare, är stolt över det man gör och trivs med människorna man arbetar med”.

– Allt börjar med våra värderingar. Vi har lagt mycket tid på att jobba fram starka och tydliga värderingar samt att göra dem levande inom organisationen. På Synoptik värderar vi bland annat omtanke och engagemang högt vilket vi tror bidrar till att vi, trots vår storlek, kan bibehålla en familjär stämning i hela organisationen. Utöver vår värdegrund så lägger vi stort fokus på introduktion och utveckling av alla medarbetare utifrån deras vilja och ambitioner, säger Helena Lundenfelt.

För mer information:
Helena Lundenfelt, HR-chef, tfn: +46 (0)70-844 47 47, e-post:hel@synoptik.se
Bilder för fri publicering kontakta: Anders Ekhammar, tfn: +46 (0)70 746 25 79,
e-post:anders.ekhammar@perspective.se

Ämnen

Kategorier


Synoptik etablerades i Sverige 1991 och är idag med över 140 butiker och en omsättning över 1.2 miljarder en av landets ledande aktörer inom optik. Genom att erbjuda kvalitetsoptik som alla kan ha råd med ska Synoptik bli Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks därför en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7.000 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se synoptik.se.

Kontakter

Roland Olsson

Roland Olsson

Presskontakt Verkställande direktör +46 (0)8-626 19 00
Marielle Wernoltz

Marielle Wernoltz

Presskontakt Marketing Manager +46 (0)8-626 19 30