Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Synoptik fortsätter att växa – öppnar tre nya fysiska butiker

Den fysiska butiken är navet i Synoptiks erbjudande. Trots handelns vikande prognoser visar Synoptik att den fysiska butiken är en viktig del i att leverera service och kundnöjdhet. Under augusti och september i år har bolaget öppnat nya fysiska butiker i Fältöversten i Stockholm, Torp köpcentrum i Uddevalla och senast på Elins Esplanad i Skövde.

Under våren och sommaren sattes många företag inom handel på prov. Erbjudandet mot marknaden blev en tydlig barometer för hur starkt det var och vad som verkligen är viktigt för kunderna. För Synoptik blev det en tydlig bekräftelse på hur viktiga de fysiska butikerna är.

– Vi erbjuder kvalitetsoptik till bra priser där kundservicen står i fokus. Det fysiska mötet är viktigt både när man möter optikern och när man väljer ut sina glasögon. Att vi fortsätter att expandera med fler fysiska butiker för att komma närmare våra kunder är mycket viktigt för vår fortsatta tillväxt. Det känns fantastiskt att vi sensommaren 2020 kan öppna tre nya fysiska butiker som kommer öka vår närvaro ytterligare i Sverige, säger Roland Olsson, vd på Synoptik.

De senaste åren har Synoptik kontinuerligt växt med ett antal nya butiker varje år, både genom förvärv och nyetableringar. För lite mer än ett år sedan lanserade man också e-handel. Kombinationen har visat sig framgångsrik.

– Samtidigt som vi ser att våra kunder vill komma till våra butiker för det fysiska mötet med våra optiker och medarbetare ökar vår e-handel och trafik till hemsidan. Vår kombination med ett stort nätverk av fysiska butiker, näthandel och digitala tjänster ser vi som vårt vinnande koncept nu och i framtiden, säger Roland Olsson.

Synoptik planerar fler butiker och sökandet efter bra lokaler pågår ständigt.

– Vi kommer att fortsätta att öppna nya fysiska butiker för att säkerställa att vi är nära våra kunder var de än bor i Sverige. Och vi kommer fortsätta att utveckla vår e-handel och utveckling av digitala tjänster så att kunden kan välja att möta oss på nätet eller i verkligheten genom hela kundresan. Framtiden är omnikanal, avslutar Roland Olsson. 

För mer information:
Roland Olsson, vd på Synoptik, e-post: rol@synoptik.se
Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör på Synoptik, tfn: +46 (0)73-523 40 22, e-post: lfe@synoptik.se

Bilder för fri publicering kontakta:
Anders Ekhammar, pressansvarig på Synoptik, tfn: +46 (0)70-746 25 79, e-post: anders.ekhammar@perspective.se

Ämnen

Kategorier


Synoptik etablerades i Sverige 1991 och är idag med över 140 butiker och en omsättning över 1.2 miljarder en av landets ledande aktörer inom optik. Genom att erbjuda kvalitetsoptik som alla kan ha råd med ska Synoptik bli Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks därför en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med över 7.400 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se synoptik.se.

Kontakter

Roland Olsson

Roland Olsson

Presskontakt Verkställande direktör +46 (0)8-626 19 00
Marielle Wernoltz

Marielle Wernoltz

Presskontakt Marketing Manager +46 (0)8-626 19 30