Gå direkt till innehåll
Synoptik en av Sveriges bästa arbetsplatser

Pressmeddelande -

Synoptik en av Sveriges bästa arbetsplatser

Synoptik, en av Sveriges ledande aktörer inom optik, placerar sig återigen på Great Place to Works topplista "Sveriges Bästa Arbetsplatser 2022". Synoptik kommer därmed in på GPTW:s Hall of Fame genom att varit med på topp-15-listan fem år i rad.

– Att nu vara ett Hall of Fame-bolag som en av Sveriges bästa arbetsplatser visar att vårt ständigt pågående arbete för att bygga stolthet, gemenskap och engagemang verkligen fungerar. Engagerade och kompetenta medarbetare ser vi som nyckeln till en välmående och framgångsrik organisation. Att det är medarbetarna själva som bedömer och värderar företaget genom Great Place to Works undersökning gör det hela extra roligt, då har man verkligen lyckats tycker jag, säger Roland Olsson, vd på Synoptik.

Sveriges Bästa Arbetsplatser bygger på en grundlig genomgång av företagskulturen där organisationen bedöms utifrån två perspektiv, dels medarbetarnas upplevelse av arbetsplatskulturen som fångas i en medarbetarundersökning, dels organisationens dokumenterade insatser för att skapa en riktigt bra arbetsplats.

– Kombinera stolthet över vad du kan och känslan av att vinna tillsammans med härliga kollegor och du kan försätta berg. Jag är väldigt stolt över utmärkelsen och över mina fantastiska medarbetare. Att vi år efter år hamnar i topp på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser är ett härligt kvitto på att det vi gör är rätt. Nu fortsätter vi att bygga en stark värderingsstyrd organisation med fokus på yppersta kundservice och förbättrad ögonhälsa åt svenska folket, säger Roland Olsson.

Om Great Place to Work
Great Place to Work är ett undersöknings- och konsultföretag med huvudkontor i USA och med dotterbolag världen över. Varje år utförs medarbetarundersökningar av 19,8 miljoner medarbetare från över 10 000 organisationer i 106 länder.

För mer information:
Roland Olsson, vd på Synoptik, tfn: +46 (0)8-628 19 02, e-post: rol@synoptik.se
Anders Ekhammar, pressansvarig Synoptik, tfn +46 (0)70-746 25 79, e-post: anders.ekhammar@perspective.se

Ämnen

Kategorier


Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag mer än 140 butiker över hela Sverige. Med en mission om kvalitetsoptik som alla kan ha råd med och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik hela Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom ögonhälsa. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till fondens arbete. Synoptik är även en del av EssilorLuxottica, en världsledande aktör inom design, tillverkning och distribution av glasögon och solglasögon med drygt 18 000 butiker över hela världen. För mer information, se www.synoptik.se

Presskontakt

Roland Olsson

Roland Olsson

Presskontakt Verkställande direktör 08-626 19 00
Lottie Funck Ekelund

Lottie Funck Ekelund

Presskontakt Marknadsdirektör 073-5234022