Gå direkt till innehåll
Synoptik röstades fram till årets bästa butikskedja av konsumenterna själva.
Synoptik röstades fram till årets bästa butikskedja av konsumenterna själva.

Pressmeddelande -

Synoptik Årets bästa butikskedja i Sverige

I Sveriges största konsumentomröstning, Retailer of the year, har Synoptik blivit framröstad som Årets bästa butikskedja i kategorin optiker. Det är kunderna själva, i år 27000 stycken, som bedömer och betygsätter ett antal områden så som service, kompetens, sortiment, prisvärde och köpupplevelse.

 Årligen delar Retailar of the year ut pris till bästa retailföretag inom olika kategorier. I år var det 27000 konsumenter som svarade på frågor kring deras upplevelse hos de medverkande företagen.

– Vi är glada och stolta över att utses som Årets Butikskedja i kategorin optiker, en utnämning som är speciellt värdefull då det är kunderna som röstat fram oss. Det är fint att få det här kvittot på att kunderna uppskattar det vi gör, och jag är väldigt stolt och imponerad av mina medarbetare i butik som levererar en fantastisk service åt våra kunder under de här utmanande tiderna, säger Roland Olsson, vd på Synoptik.

Synoptik har under de senaste åren lagt stor energi på att utveckla upplevelsen i den fysiska butiken. En mötesplats som Synoptik ser som ett nav i den kundupplevelse som de vill erbjuda.

– Våra butiker är oerhört viktiga. E-handeln växer mycket för oss, men den fysiska butiken där vi möter våra kunder är var vi kan skapa det stora mervärdet i upplevelsen. Därför har vi även under den här sommaren och hösten fortsatt att öppna nya butiker på centrala lägen runt om i Sverige och vi fortsätter att arbeta för att höja upplevelsen i våra butiker, säger Roland Olsson.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Synoptiketablerades i Sverige 1991 och är idag med över 140 butiker och en omsättning över 1.2 miljarder en av landets ledande aktörer inom optik. Genom att erbjuda kvalitetsoptik som alla kan ha råd med ska Synoptik bli Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks därför en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7.000 butiker i fler än 40 länder. För mer information, sesynoptik.se.

Kontakter

Roland Olsson

Roland Olsson

Presskontakt Verkställande direktör +46 (0)8-626 19 00