Gå direkt till innehåll
Roligt med skrämmande kontaktlinser till Halloween  – var försiktig annars blir de farliga på riktigt

Pressmeddelande -

Roligt med skrämmande kontaktlinser till Halloween – var försiktig annars blir de farliga på riktigt

Halloween-helgen närmar sig och det är dags att klä ut sig till något skrämmande. Många går all-in den här helgen och då kan ett par uppseendeväckande kontaktlinser kännas helt rätt. Idag finns det många varianter och effekten kan bli uppseendeväckande. Men används linserna inte på rätt sätt kan följderna bli allvarliga menar Synoptiks optiker i Helsingborg, Annika Steen.

 – Självklart förstår jag hur roligt det kan vara att ha kattögon för en kväll. Det är verkligen inget fel med det. Riskerna kommer när ovana linsanvändare inte följer anvisningarna och använder linserna på fel sätt. Samtidigt ska man vara medveten om att den här typen av kontaktlinser är gjorda för att passa alla ögon, vilket ingen kontaktlins kan göra. Våra ögon ser olika ut och kontaktlinser för vardagsbruk ska provas ut av en optiker med kontaktlinsbehörighet, säger Annika Steen.

Tänk på detta när du vill använda kontaktlinser som en accessoar till festen:

  • Följ alltid anvisningarna på förpackningen
  • Försäkra dig om att det är en pålitlig producent av kontaktlinserna
  • Låna aldrig ut dina kontaktlinser – stor infektionsrisk
  • Var noga med att tvätta händerna ordentligt innan du sätter i linserna
  • Känner du att linserna skaver eller känner annat obehag – ta omgående ur linserna
  • Skulle du fortsätta att ha obehagskänsla efter du tagit ur linserna – kontakta en optiker så snart som möjligt
  • Glöm aldrig att ta ur linserna innan du går och lägger dig

Kontaktlinser som accessoar är något som blivit populärt de senaste åren och Halloween är den högtid där de mest frekvent används. Varianterna och leverantörerna är många och för varje år blir de allt mer uppseendeväckande.
– På Synoptik har vi under många år kunnat erbjuda färgade kontaktlinser om man tycker det är roligt att ha en annan ögonfärg än den man är född med. Kanske kommer vi även att erbjuda andra typer av kontaktlinser framöver. Det är klart att även kontaktlinsbärare ska kunna uttrycka sin personliga stil, precis som glasögonbärare, säger Annika Steen.

För mer information:
Annika Steen, optiker på Synoptik i Helsingborg, tfn: + 46 (0)42-20 40 13, e-post: ast@synoptik.se
Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör Synoptik, tfn: +46 (0)73-523 40 22, e-post: lfe@synoptik.se
Pressansvarig och bilder för fri publicering kontakta: Anders Ekhammar, tfn: +46 (0)70-746 25 79, e-post: anders.ekhammar@perspective.se

Ämnen

Kategorier


Synoptik etablerades i Sverige 1991 och är idag med över 140 butiker och en omsättning över 1.2 miljarder en av landets ledande aktörer inom optik. Genom att erbjuda kvalitetsoptik som alla kan ha råd med ska Synoptik bli Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks därför en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7.000 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se synoptik.se.

Kontakter

Roland Olsson

Roland Olsson

Presskontakt Verkställande direktör +46 (0)8-626 19 00
Marielle Wernoltz

Marielle Wernoltz

Presskontakt Marketing Manager +46 (0)8-626 19 30