Gå direkt till innehåll
Rött, transparent och nostalgi bland vinterns bågar – Synoptiks glasögonstylister tipsar om senaste trenderna

Pressmeddelande -

Rött, transparent och nostalgi bland vinterns bågar – Synoptiks glasögonstylister tipsar om senaste trenderna

Vintern bjuder på härliga trender för alla glasögonbärare. Många stiltendenser som 90-talsbågar, transparenta bågar och toner i rött, brunt och gult är fortsatt starka. Men vi ser också många bågar i starka färger, 70-talsnostalgi och mer ovala och kvadratiska former. Synoptiks glasögonstylister tipsar om fem stilar som är helt rätt.

­– Det finns många härliga bågar bland säsongens nyheter. Det finns lite av två spår, antingen kan man välja att gå all in med stora 70-talsinspirerande glasögon som tar plats. Men det är också snyggt att välja ett par bågar som är väldigt clean, som följer ansiktets linjer och inte tar över utan harmoniserar, säger Paulina Håkansson, glasögonstylist på Synoptik.

Rött, rött, rött
Är det en färg som är helt rätt så är det rött. Såväl kaxigt klarröda som mörkare brunröda bågar.

Tommy Hilfiger 998 kr                                                                      5th Avenue 1.298 kr

Mycket färg
Den som inte är så förtjust i rött behöver inte misströsta, för vi ser också många andra härliga färger. Klart färgade bågar, men också bruna och gula, eller ljusrosa och persikefärgade bågar, finns bland vinterns nyheter.

5th Avenue 1.298 kr                                                                   Tommy Hilfiger 998 kr

Transparent
En trend som fortsätter att hålla ett starkt grepp om glasögonmodet är de transparenta nästan genomskinliga acetatbågarna. Men det är också trendigt med glasögon där bågen inte följer hela vägen runt glasen, utan antingen bara fästs i sidorna eller upptill.

In Style 998 kr                                                                                  In Style 998 kr                                   

Retro 90/00-tal
90- och 00-talet är fortsatt starkt. De lite tunnare stålbågarna, gärna kvadratiska eller ovala, syntes mycket på sommarens solglasögon och syns nu bland glasögonen under hösten och vintern.

5th Avenue 1.298 kr                                                                        In Style 998 kr

Nostalgiskt 70-tal
Man kan också gå åt ett annat håll med stora kaxiga 70-talsglasögon som tar för sig och bjuder med oss på en nostalgiresa.

Tommy Hilfiger 998 kr                                                                    Tommy Hilfiger 998 kr

För mer information:
Paulina Håkansson, butikschef och glasögonstylist, Synoptik, e-post: pha@synoptik.se
Bilder för fri publicering kontakta: Rebecca Sinnerstedt tfn: +46 (0)70-575 09 55, e-post: rebecca.sinnerstedt@perspective.se

Ämnen

Kategorier


Synoptik etablerades i Sverige 1991 och är idag med över 130 butiker och en omsättning över 1.2 miljarder en av landets ledande aktörer inom optik. Genom att erbjuda kvalitetsoptik som alla kan ha råd med ska Synoptik bli Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks därför en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7.000 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se synoptik.se.

Kontakter

Roland Olsson

Roland Olsson

Presskontakt Verkställande direktör +46 (0)8-626 19 00
Marielle Wernoltz

Marielle Wernoltz

Presskontakt Marketing Manager +46 (0)8-626 19 30