Gå direkt till innehåll
Hållbarhet genom Exklusivt samarbete mellan Karün Eyewear och Synoptik
Hållbarhet genom Exklusivt samarbete mellan Karün Eyewear och Synoptik

Pressmeddelande -

Karün Eyewear väljer Synoptik som exklusiv partner vid Sverigelanseringen av hållbara solglasögon

Hållbarhet i alla led och närhet till naturen är vad Karün från Patagonien (Chile) står för med sin syftesdrivna affärsmodell. Nu väljer företaget att låta GrandVision bli exklusiv partner i Europa och därmed kan Synoptik, som är en del av GrandVision-koncernen, erbjuda svenska konsumenter hållbara solglasögon framtagna utifrån ett helt nytt tänk.

Karün har en stark vision om att erbjuda hållbara glasögon av återvunna material och samtidigt ge tillbaka till det lokala samhället i en unik, cirkulär affärsmodell. Restavfall från stränderna i Patagonien, som gamla fiskenät, rep och metallföremål, återvinns och blir högkvalitativa glasögon i en unik tillverkningsprocess. Karün arbetar också med att ge tillbaka till samhället genom att stötta lokala småföretagare och bidra ekonomiskt i naturvårdsprojekt för att bevara unik vildmark i Patagonien.

– I Sverige har vi kommit väldigt långt i vår medvetenhet om vikten av hållbar konsumtion. Med Karün får vi ett unikt varumärke med ett helt cirkulärt tänk, som passar både vår hållbarhetssatsning och den svenska marknaden perfekt, säger Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör på Synoptik.

Karün kan genom samarbetet nu nå en betydligt större publik och få än fler att reflektera kring en visionär fråga: Hur skulle världen se ut om vi förstod att vi alla är en del av naturen?

– För oss på Karün är det viktigt att fortsätta att etablera oss på nya marknader, för att sprida vår vision till fler. Bra samarbetspartners är nyckeln för att lyckas med det. Det ger även oss möjligheten att arbeta med fantastiska människor, organisationer och företag över hela världen. Tillsammans delar vi samma vision och passion för naturen, säger Karüns vd och grundare, Thomas Kimber.

Genom lanseringen av Karün fortsätter Synoptik sin långsiktiga satsning på ett helt hållbart sortiment av solglasögon och glasögonbågar. Redan idag finns hållbarhetsvarumärkena DbyD och MonkeyGlasses exklusivt i sortimentet.

Läs mer om samarbetet mellan Synoptik och Karün här.

För mer information:
Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör på Synoptik, tfn: +46 (0)73-523 40 22, e-post: lfe@synoptik.se
Anders Ekhammar, pressansvarig Synoptik, tfn: +46 (0)70-746 25 79, e-post: anders.ekhammar@perspective.se


Karün är ett B Corp-varumärke baserat i Patagonien som skapar solglasögon av högsta kvalitet bestående av återvunna och naturliga material. Karüns affärsstrategi är att hela produktionskedjan ska vara hållbar från början till slut, för att bidra till en mer hållbar konsumtion. De arbetar även aktivt för att förbättra Patagoniens natur samt lokala befolkningens ekonomi genom att köpa upp de insamlade materialen från dem. Läs mer på karunworld.com eller hitta Karün på Instagram, Facebook och Youtube.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag över 140 butiker i hela Sverige. Med ett erbjudande om kvalitetsoptik som alla kan ha råd och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. Synoptik är även en del av GrandVision N.V., en världsledande aktör inom optisk detaljhandel, med drygt 7 400 butiker i fler än 40 länder. För mer information, se www.synoptik.se

Kontakter

Roland Olsson

Roland Olsson

Presskontakt Verkställande direktör +46 (0)8-626 19 00
Marielle Wernoltz

Marielle Wernoltz

Presskontakt Marketing Manager +46 (0)8-626 19 30

Relaterat innehåll